De Transitievisie Warmte: met ondernemers en bewoners op weg naar een duurzame gemeente

logo gemeentemaandag 15 juni 2020 14:41

Wijk bij Duurstede werkt samen met ondernemers en bewoners om een duurzame gemeente te worden. Onderdeel van de verduurzaming is het gebruik van aardgas verminderen zodat we in 2050 helemaal zonder kunnen. Na de zomer volgt hierover een uitnodiging voor ondernemers met een groot bedrijfspand.

We gaan woningen en bedrijven op een andere manier verwarmen. Dit is een complexe opgave. 2050 lijkt ver weg, maar we hebben die tijd nodig om samen onze gebouwen klaar te maken voor een aardgasvrije toekomst. Hoe we dat aanpakken, beschrijven we in een visie: de Transitievisie Warmte. 


In gesprek met ondernemers
Het opstellen van de transitievisie doen we samen met de woningbouwcorporaties, netbeheerder, woningeigenaren, huurdersbelangenverenigingen en ondernemers. Ondernemers die aan huis werken of eigenaar zijn van een winkel lopen mee in het traject voor woningen. Ondernemers met een groot (vanaf circa 500 m2) bedrijfspand nodigen we na de zomer uit voor een bijeenkomst. Hoe dit er precies uitziet, weten we nog niet i.v.m. het coronavirus. De Transitievisie Warmte wordt dit jaar opgesteld en naar verwachting begin 2021 vastgesteld door de gemeenteraad. Vervolgens wordt de visie elke vijf jaar geactualiseerd.

Impact corona
We begrijpen heel goed dat u door de coronacrisis andere dingen aan uw hoofd heeft. We vragen daarom niet veel van uw tijd. Wel horen we graag op de bijeenkomst uw vragen en ideeën zodat we dat mee kunnen nemen in de Transitievisie Warmte. Ook zijn er verschillende subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van uw bedrijf. Daar vertellen we u graag meer over tijdens de bijeenkomst na de zomer.

Over de Transitievisie Warmte
In de Transitievisie Warmte beschrijven we in welke volgorde we wijken en bedrijventerreinen tussen nu en 2050 zonder aardgas willen verwarmen en wat er voor aardgas in de plaats komt. Het gaat bij de transitievisie om de warmte die nodig is om het bedrijfsgebouw te verwarmen. Het gaat dus niet om het aardgas dat nodig is bij de productieprocessen. Ook daarover gaan we meer vertellen tijdens de bijeenkomst.

Heeft u nu al vragen over dit onderwerp? Dan kunt u contact opnemen met Bram de Deugd via b.dedeugd@wijkbijduurstede.nl

« Terug

Reacties op 'De Transitievisie Warmte: met ondernemers en bewoners op weg naar een duurzame gemeente'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.