De Engel weer voorzien van teksten en gedichten

AvZ-200207-06166-Engel-klokmuurdinsdag 11 februari 2020 12:11

De kenmerkende teksten op de muren van restaurant De Engel zijn terug. Het interieur kreeg een opknapbeurt en nieuwe kleuren, dus maakte André van Zwieten ook een gewaagde keuze voor de letters.

Restaurant De Engel heeft, na een intensieve schilder-, behang-, en opknapbeurt nieuwe interieurkleuren gekregen. Na ruim een maand zijn daarna de kale muren op verzoek van eigenaar Joost Vernooy weer voorzien van de teksten en gedichten van André van Zwieten.

'Ongewijzigd!' bezwoer Joost Vernooy, want in de tien jaar dat de teksten de muren van De Engel sierden, is: Guus is geen burgemeester meer, zijn vrouw Corry dus ook geen burgemeestersvrouw. De fietser die drie suikerklontjes bij zijn koffie wilde, is overleden, net als Engelbewaarder Henny Peek. En stamgast Hans, tot op het laatst mobiel met rollator en begeleider, zit niet meer op zijn vertrouwde plekje aan de bar. 
En dus lees je recente geschiedenis op muren uit de zeventiende eeuw. 

Grafisch ontwerper André van Zwieten: 'Nieuwe interieurkleuren, dat betekende nieuwe kleuren voor de teksten. Een gewaagde keuze, lijkt het, maar het pakt verrassend uit: mat goud" 

Website De Engel

« Terug