Regionale Sociale Dienst presenteert nieuwe website

vrijdag 14 juli 2017 12:41

De Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) heeft op 13 juli haar nieuwe  website gepresenteerd.

   

De RSD transformeert van een traditionele uitvoeringsorganisatie naar een mensgerichte en regionale netwerkpartner binnen het sociale domein. Inwoners die ondersteuning nodig hebben een stap verder helpen, op het gebied van werk, participatie, inkomen of schuldenproblematiek, staat centraal bij de RSD. De nieuwe website en uitstaling past bij die identiteit.

De bezoeker maakt op www.rsdkrh.nl kennis met de RSD, waar de organisatie voor staat en hoe de RSD hen ondersteuning kan bieden. Waarbij de RSD stimuleert en faciliteert om niet te blijven zitten met problemen. De RSD biedt maatwerk, stelt meedoen in de samenleving én op de arbeidsmarkt voorop en legt daarbij actief de verbinding met lokale partners en ondernemers in de regio.

Aandacht voor de klant
Het gebruik van moderne techniek helpt de RSD om laagdrempelige en eigentijdse manier van dienstverlening te bieden. Het wordt inwoners zo makkelijker gemaakt om via de website een aanvraag voor inkomensondersteuning te doen. Naast het gemak dat digitaal aanvragen de inwoners biedt,  kan de RSD de verschillende soorten aanvragen nu ook sneller afhandelen. Er is minder tijd nodig voor administratieve handelingen. Daardoor hebben de RSD professionals meer tijd voor persoonlijk contact met de burger; om zo inwoners die ondersteuning nodig hebben een stap verder helpen, op het gebied van werk, participatie, inkomen of bij schuldenproblematiek.

Ondersteuning
De Sociale Dienst is zich ervan bewust dat niet iedereen de mogelijkheid heeft, of in staat is om de digitale weg te kiezen. De traditionele weg blijft daarom ook gewoon bestaan. Inwoners die hulp nodig hebben bij het indienen van een (digitale) aanvraag kunnen bovendien terecht bij de Formulierenbrigade van de RSD. Ook kan men telefonisch op weg worden geholpen, langs komen bij een van de lokale spreekpunten of bij de Sociale Dienst in Zeist.

 

 

« Terug

Reacties op 'Regionale Sociale Dienst presenteert nieuwe website'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.