Mocking Hoveniers: Al 40 jaar Groen Tuingeluk

Logo 40 jaar jubileum mockingmaandag 19 augustus 2019 07:20

Mocking Hoveniers uit Cothen bestaat dit jaar 40 jaar. Met veel plezier realiseert Rob Mocking op een creatieve en verantwoorde manier Tuingeluk voor bewoners en organisaties.

Leuke voorbeelden van dit jaar zijn het groene schoolplein van basisschool Piet de Springer en de Bijen- en vlinderstrook bij SVF. “We merken dat er meer vraag is naar groen en duurzame oplossingen bij de aanleg van tuinen. En mensen hebben steeds meer aandacht voor vlinder- en bijvriendelijke struiken en planten. Daarnaast horen we regelmatig de wens voor een onderhoudsvriendelijke tuin.

Wij ontwerpen en adviseren daarom vanuit de 4 basisvoorwaarden van Tuingeluk. We kijken naar een goede verhouding tussen groen en verharding, we combineren hoog en laag, zorgen voor rust en privacy in de tuin en zoeken de juiste balans tussen onderhoud en genieten. Meer groen in de tuin zorgt voor rust en leven, maar ook voor meer verkoeling in de zomer en minder wateroverlast bij een flinke regenbui.”

Ook zijn eigen privé huis en tuin zijn dit jaar flink verduurzaamd en vergroend. De tuin kreeg een haag in plaats van een schutting en een gazon in plaats van stenen. Na de gevel- en vloerisolatie heeft Rob samen met 5 buren de daken en balkons laten isoleren. Het idee om met elkaar de woningen te verduurzamen ontstond aan de Energietafel in het Huis van de Gemeente. Al deze initiatieven waren aanleiding voor wethouder Hans Marchal om een namens de gemeente een bloemetje langs te brengen…!

Labels
Nieuws

« Terug

Reacties op 'Mocking Hoveniers: Al 40 jaar Groen Tuingeluk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2019

oktober

augustus

juni

april

februari