Heel Wijk in de Zon: Collectieve inkoop zonnepanelen voor bedrijven!

Wijk in de zon september 2018vrijdag 21 december 2018 15:52

Zonne-energie is de laatste jaren zeer aantrekkelijk geworden door lage prijzen voor de installaties en dankzij landelijke subsidieregelingen. Veel bedrijven uit Wijk bij Duurstede maken hier al gebruik van en ook uw bedrijf kan aanhaken dankzij het project Heel Wijk in de Zon.

Met dit project willen de gemeente Wijk bij Duurstede, Ondernemerskring Wijk bij Duurstede, Stichting Parkbeheer, Bedrijventerreinen Wijk bij Duurstede en de Eigenwijkse Energiecoöperatie ondersteuning bieden aan bedrijven uit Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. Hiervoor wordt onafhankelijk advies en begeleiding geboden door energiespecialisten.

Ondersteuning voor zonne-energie die geboden wordt vanuit het project:
Quick scan van uw situatie (incl. kort adviesrapport)
 Aanvraag van SDE+ subsidie of eventueel andere subsidies/fondsen
 Onafhankelijk advies over wat de beste kans voor u is en wat de eerst volgende stap kan zijn
 Collectieve uitvraag naar leveranciers om de kosten en het uitzoekwerk te drukken
 Procesbegeleiding van begin tot realisatie

Fase 1: 14 bedrijven uit Wijk bij Duurstede doen mee!
Het project is in september gestart en 14 bedrijven uit de gemeente Wijk bij Duurstede doen nu al mee. Deze bedrijven hebben een adviesrapport gekregen en hiermee inzicht gekregen in de businesscase voor zonnepanelen. Voor meerdere bedrijven is de landelijke SDE subsidie aangevraagd.

Fase 2: Collectieve inkoop zonnepanelen voor bedrijven
Bij de grote meerderheid van de bedrijven blijken zonnepanelen een positief financieel rendement te hebben. Tijd dus om op deze locaties over te gaan tot uitvoering. Hiervoor gaan we collectief uitzoeken welke partij een goed aanbod kan doen om de zonnepanelen te plaatsen. Vanuit het project wordtde uitvraag ontzorgd en wordt geregeld dat u een kwalitatief en financieel goed aanbod krijgt. Wilt u zich aanmelden voor de collectieve inkoop of informatie over de businesscase voor uw locatie(s)? Dan kunt u contact opnemen met Jeroen Bosma: jeroen.bosma@green-men.nl / 06-13056908.

Dit project wordt financieel mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede en door een bijdrage van de gemeente Wijk bij Duurstede. De begeleiding wordt geboden door energiespecialisten van Green-men en de Natuur en Milieufederatie Utrecht.

Labels
Nieuws

« Terug

Reacties op 'Heel Wijk in de Zon: Collectieve inkoop zonnepanelen voor bedrijven!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018

december

oktober

september

augustus

juli

juni

april

februari

januari