Broodfonds ZZPers

dinsdag 25 maart 2014 10:57

Op 22 april om 19.30 uur is er in Culemborg een informatieavond over het broodfonds voor ZZPers

Een broodfonds is een netwerk waarin minimaal 20 en maximaal 50 zzp’ers en andere zelfstandig ondernemers bereid zijn elkaar door een periode van arbeidsongeschiktheid te helpen. De meeste zelfstandigen zijn niet verzekerd tegen inkomensachteruitgang bij arbeidsongeschiktheid. Van alle Nederlandse zelfstandigen, blijkt twee derde geen AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) te hebben. Ze vinden het vaak te ingewikkeld of te duur om dit risico te verzekeren.

Een broodfonds is een alternatief voor de AOV. Het eerste collectieve broodfonds bestaat al acht jaar. Drie jaar geleden traden de BroodfondsMakers naar buiten en zijn zij groepen gaan begeleiden bij het starten van een broodfonds. Sindsdien is het ontdekt als een serieuze oplossing, intussen zijn 75 broodfondsen opgericht door heel Nederland. Bovendien zijn er nog 25 groepen in oprichting.

Om een korte impressie te krijgen kunt u via deze link een item zien over het Broodfonds uitgezonden bij 1 Vandaag en het Broodfonds bij VPRO Tegenlicht: http://www.broodfonds.nl/nieuws/in_het_nieuws

Ondernemers die interesse hebben in en nieuwsgierig zijn naar een broodfonds kunnen zich aanmelden voor de informatie bijeenkomst op dinsdag 22 april 2014 om 19.30 uur. Graag vooraf aanmelden via info@broodfonds.nl. De toegang is gratis.

Locatie:

Wijkcentrum De Salamander

Heimanslaan 2

Culemborg

inloop: 19.00 uur
start: 19.30 uur 

Hoe werkt een broodfonds?
Zelfstandigen in een broodfonds zetten elke maand een bedrag opzij op een eigen broodfondsrekening. Zodra een van de deelnemers ziek wordt, krijgt hij van de twintig tot vijftig deelnemers een kleine schenking. Er is keuze uit drie soorten inleg: laag, midden en hoog. Als er niemand ziek wordt bouwt het broodfonds reserves op, daarom stopt de inleg boven een bepaald bedrag. Wie uit zijn broodfonds stapt, omdat hij bijvoorbeeld een vaste baan krijgt, mag het tegoed meenemen, want het geld blijft (met aftrek van de schenkingen) van de deelnemers zelf.

Een broodfonds werkt op basis van onderlinge afspraken. Het is dus belangrijk dat het onderling klikt met de andere deelnemers. De meeste broodfondsen komen een paar keer per jaar bij elkaar of blijven in contact via een ander netwerk. Mensen met een ziekteverleden of chronische aandoening kunnen toegelaten worden tot een broodfonds. Wel moet iedere deelnemer van zijn bedrijf rond kunnen komen en dat met jaarcijfers kunnen aantonen.
 
Meer informatie en een kaart van alle actieve broodfondsen in Nederland staat op www.broodfonds.nl en op LinkedIn, Twitter en Facebook.

Reacties op 'Broodfonds ZZPers'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Sluiten