Duurzaam-vitaal

dinsdag 05 september 2017 17:06

Hoe kunt u als organisatie uw medewerkers stimuleren om eigen verantwoordelijkheid en regie op te pakken wanneer het om persoonlijk functioneren en welbevinden gaat? Wat is uw aanpak om een gezond, effectief en aantrekkelijk bedrijf te zijn en te blijven?

Huidige tijd

De wereld om ons heen verandert constant. De huidige economie en politieke beslissingen, dwingen ons na te denken over andere keuzes. Slimme organisaties spelen hier tijdig en continu op in. Dat vraagt goede korte én lange termijn keuzes. De menselijke factor blijft in  afwegingen echter altijd de meest onvoorspelbare en de meest belangrijke.

De relatie tussen werkgever en werknemer verandert ook. Dit heeft consequenties voor de bedrijfsvoering. Actuele ontwikkelingen vragen een nieuwe manier van aansturing; besturen met visie en daadkracht, samenwerken vanuit vertrouwen, focus op duurzaam binden en boeien, sturen op eigen persoonlijke verantwoordelijk en autonomie en vitaliteit van medewerkers.... of te wel iedereen bevlogen aan boord houden én op koers blijven!

 

De uitdaging

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor uw organisatie? Heeft u (voldoende) grip op deze bewegingen? Hoe waarborgt u in deze dynamiek maximaal rendement? Kunt u vertrouwen op intern draagvlak en optimale medewerking van uw mensen?

Hoe kunt u als organisatie uw medewerkers stimuleren om eigen verantwoordelijkheid en regie op te pakken wanneer het om eigen persoonlijk functioneren en welbevinden gaat? Wat is uw aanpak om een gezond, effectief en aantrekkelijk bedrijf te zijn en te blijven?

 

Om medewerkers de eigen regie daadwerkelijk op te laten pakken binnen vitaliteit en gezonde leefstijl is het belangrijk dat zij (nieuwe) positieve prikkelingen krijgen.

Speciaal voor de introductie van bedrijfsvitaliteit hebben wij sessies ontwikkeld. Uw medewerkers/ team wordt ondergedompeld in de wereld van weten ~ doen ~ en creëren van vitaliteit en gezonde leefstijl

Wij geloven niet dat ontwikkeling van mensen plaatsvindt door informatieoverdracht alleen. Mensen leren en ontwikkelen vooral wanneer ze actief betekenis kunnen geven aan nieuwe inzichten. Dat geldt ook voor ervaringen op het gebied van gezondheid. Het werkt des te sterker wanneer mensen daadwerkelijk positieve ervaringen met elkaar opdoen en ook gaan delen. Ervaringsleren met 'caring en sharing' aspecten nemen binnen onze aanpak dan ook een belangrijke plaats in. Wij streven naar een blijvende, gezonde cultuurverandering in uw organisatie; door uw eigen mensen te adviseren, te ondersteunen, maar bovenal te inspireren en te motiveren, vitaler te werken en te leven.

 

Wij bieden vanuit DureVole advies, ontwikkeling en ondersteuning om het klimaat in uw organisatie 'beter' te maken. Wij werken vanuit de kracht van uw organisatie en vanuit respect en vertrouwen. Of we nu samenwerken rond een leiderschapstraject, een teamtraining, duurzame inzetbaarheid, een workshop rond vitaliteit, of middels een exclusieve Masterclass sessie voor ondernemers; wij zijn altijd gericht op maximale ontwikkeling van de medewerker in zijn/haar context. Wij combineren bewust maken van een positieve gezonde aansturing (leidinggeven), slim vitaal HR met daadwerkelijk oefenen en installeren van gezond gedrag met veel direct toepasbare real-life verandertips. Deze (vaak ludieke) aanwijzingen voor 'on the job' geven mogelijkheden om snel en zichtbaar kleine veranderingen te bewerkstelligen, die tot grote resultaten kunnen leiden en 'het goed voelen' stimuleren.

 

 

DureVole werkt samen met een divers team van partners en expertises, en kan op gebied van advies en begeleiding in duurzame inzetbaarheid o.a. beschikken over Marion Soons (MA Begeleidingskundige) en Gillian Franje (Drs. Ing. Bestuur- en Organisatiekunde). Beiden zijn al ook jarenlang ondernemer en dragen vitale organisaties een warm hart toe.


Onze visie op duurzame inzetbaarheid

Invulling geven aan duurzame inzetbaarheid is niet eenvoudig en gaat zeker niet vanzelf. Het is vooral een nieuwe manier van denken in het omgaan met zaken die er al zijn. Een nieuwe werk- en levenswijze. Het vraagt ander/nieuw gedrag, zowel van de werkgever als van de werknemer.

Beiden hebben een verantwoordelijkheid bij de invulling en realisatie van duurzame inzetbaarheid.

Van de werkgever mag verwacht worden dat deze een optimale omgeving creëert en faciliteert, waarbinnen werknemers gezond en vitaal kunnen presteren. Van de medewerker mag verwacht worden, dat hij/zij actief blijft werken aan eigen gezondheid, ontwikkeling en loopbaan-perspectief. Persoonlijk leiderschap, weerbaarheid, flexibiliteit en veranderingsbereidheid zijn belangrijke aspecten voor toekomstige inzetbaarheid. Onze begeleiding zal dan ook gericht zijn op deze persoonlijke factoren van medewerkers, evenals hun Werk- Privé balans.

 

Duurzame Inzetbaarheid zien wij als een samenkomen van vier onderdelen:

 

  • Motivatie & Betrokkenheid;
  • Energie & Gezondheid (vitaliteit);
  • Vaardigheden & Vakkennis;
  • Balans Werk & Privé. 

       Gedeelde verantwoordelijkheid: werknemer neemt regie en werkgever faciliteert

 

Binnen onze aanpak maken we de individuele medewerker bewust van zijn/haar eigen duurzame inzetbaarheid en reiken tips en tools aan om dit blijvend te verbeteren. Deelnemers kunnen vertrouwelijk en op maat inzicht en handvatten krijgen om meer fit en vitaal te zijn/worden. De deelnemer wordt expliciet uitgenodigd zelf de regie over zijn verandering te pakken en heeft een duidelijke eigen verantwoordelijkheid in het traject. De organisatie / werkgever faciliteert, leiding inspireert, onze aanpak geeft inzicht en richting, doch het is de medewerker zelf die vitaliseert!!

 

Een mogelijke Interventie is  de FIT TO THE JOB (duurzame inzetbaarheid) SCAN met persoonlijk adviesgesprek/begeleiding en eerste aanzet tot persoonlijk duurzaamheid plan

 

Sluiten