Deze 3 lokale ondernemers verdienen aan duurzaamheid!

PCC Zonnepanelen plinten profielen centraledinsdag 26 juni 2018 11:26

Hoewel het er vaak niet van komt, heeft iedereen zijn of haar eigen motivatie om energie te willen besparen.Voor de één gaat het om een bijdrage aan het milieu, voor de ander om harde euro's. De Energieke Regio helpt u op weg! Wij geven advies en helpen u op deze manier met het verduurzamen van uw bedrijf.

Plinten en Profielen Centrale 
Plinten en Profielen Centrale (PPC) uit Wijk bij Duurstede heeft na de verbouwing 662 zonnepanelen op het dak geplaatst. Dit is goed voor 166.000 kwh en genoeg energie voor 50 huishoudens! ‘Ook in ons wagenpark zijn we duurzaam bezig’, zegt Peter Klaassen. ‘Onze nieuwe vrachtwagencombinatie bestaat uit twee trailers en heeft de maximale lengte voor vrachtwagens: 25,25 meter. De achterste trailer wordt naar het filiaal gebracht, de chauffeur maakt met één trailer de distributieronde en haalt daarna de trailer weer op om terug te keren naar de hoofdvestiging in Wijk bij Duurstede. Dit is veel beter voor het milieu, op jaarbasis scheelt het 30.000 kilometer’.

Van Wijk Fruit
Van Wijk fruit uit ’t Goy is binnen de fruitteelt koploper in verduurzaming. Vorig jaar hebben ze ruim 1550 zonnepanelen op het dak gelegd waarmee de koel- en verpakinstallaties van energie worden voorzien. Door de afvalwarmte van de koelinstallaties worden de kantoren, kantine en de werkplaats verwarmd. ‘We zijn vooruitstrevend en willen koploper blijven qua duurzaamheid’, zegt Nico van Wijk. ‘We zijn daarom nauw betrokken bij de DO-challenge en winnen advies in via de Energieke Regio’.Hoogenraad Veehouderij
Hoogenraad Veehouderij uit Werkhoven is door de kringloop voer-mest-voer, een eigen waterbron en zonnepanelen voor het belangrijkste deel
zelfvoorzienend. ‘Op dit moment zijn we bezig met de volgende stap naar energie-neutrale huisvesting, ook voor het woonhuis. Er wordt hard gewerkt aan het aanleggen van een warmtepompsysteem wat werkt d.m.v. grondbuisventilatie’, zegt Marleen Hoogenraad. ‘Samen verduurzamen, iedereen weet dat het nodig is. Energie-neutrale huisvesting betekent niet alleen dat we iets goed doen voor het milieu, ook proberen we zo de kosten omlaag te brengen. Een veehouderij is immers geen vetpot.’

Wat kan de Energieke Regio voor u betekenen?
Hoewel het er vaak niet van komt, heeft iedereen zijn of haar eigen motivatie om energie te willen besparen. Voor de één gaat het om een bijdrage aan het milieu, voor de ander om harde euro's. Nieuwbouwprojecten worden steeds energiezuiniger en moeten vanaf 2020 zelfs energieneutraal zijn. Wetgeving wordt verder aangescherpt. Ook in bestaande gebouwen is heel veel te winnen! Veel gebouweigenaren weten echter niet waar te beginnen. Ook is de onbekendheid met de financiële voordelen van verduurzaming groot. De Energieke Regio helpt u op weg! Wij geven advies en helpen u op deze manier met het verduurzamen van uw bedrijf.

Hoe ziet het adviestraject eruit?
Voor veel gebouweigenaren geldt terecht het motto 'eerst zien, dan geloven'. Daarom laten onze deskundige en onafhankelijke adviseurs via een laagdrempelig praktisch adviestraject zien, dat vergaande energiebesparing eenvoudig te realiseren is en zeker lucratief kan zijn. Ook kunnen we helpen met het voordeliger inkopen van duurzame energie. We leggen de kansen voor en u bepaalt vervolgens welke maatregelen er getroffen worden.

Eric Nohlmans van Duurzaam-Wint is allround energie adviseur voor Energieke Regio heeft o.a. alle sportaccommodaties in de gemeente Bunnik geadviseerd bij het uitvoeren van energiemaatregelen. ‘En met succes, bijna alle sportclubs zijn overgeschakeld op LED veldverlichting, LED binnen verlichting, zonnepanelen en isolatie. Hiermee besparen ze duizenden euro’s per jaar op de energienota’ zegt Eric Nohlmans. ‘Via Energieke Regio kan ik ook uw organisatie van advies voorzien om noodzakelijke stappen te zetten in energiebesparing. Zo verdient u aan verduurzaming van uw accommodatie!’

Het adviestraject begint meestal met een bewustwordingsronde. Tijdens een gesprek van ca. 2 uur wordt een energiek 3P-profiel opgesteld. Door gericht vragen te stellen, krijgt u een helder beeld van de stand van zaken op het gebied van binnencomfort (People), energiezuinigheid (Planet) en de verdiencapaciteit (Profit) van duurzame energie. Daarbij brengen we samen met u de kansen in beeld die passen bij uw organisatie, uw ambities en de gewenste rendementen. Zo duiken we in de tweede adviesronde, met beperkte advieskosten, doelgericht de diepte in. In de derde adviesronde vragen we desgewenst subsidies en offertes voor uit te voeren maatregelen aan en begeleiden we de uitvoering.

Energieke Regio Kromme Rijnstreek
Op dit moment zijn er in Nederland 20 Energieke Regio’s verdeeld over 75 gemeenten. Lokaal wordt het project vertegenwoordigd door de gemeenten Houten, Bunnik en Wijk bij Duurstede, Economisch Platform Houten, Bunnikse Handel en Industrie Kring, Ondernemerskring Wijk bij Duurstede en Rabobank Rijn en Heuvelrug. De Energieke Regio is er om u te helpen om te verdienen aan duurzaamheid. We werken altijd vanuit een onafhankelijke positie, we hebben geen winstdoelstelling en zijn er uitsluitend om succesvol te adviseren.

Is uw interesse gewekt?
Wilt u een oriënterend gesprek? Of direct bijvoorbeeld een exploitatieberekening voor zonnepanelen laten opstellen? Neem dan contact met ons op:
Linda van Vemde, lid projectgroep Energieke Regio Kromme Rijnstreek: (06) 55 83 17 48 of linda@adzaco.nl.

Labels
Nieuws

« Terug

Reacties op 'Deze 3 lokale ondernemers verdienen aan duurzaamheid!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018

december

oktober

september

augustus

juli

juni

april

februari

januari