Erwin van Os Advocatuur over wetsvoorstel 'Wet arbeidsmarkt in balans'

Erwin van Os Advocatuurwoensdag 25 april 2018 12:21

Zo’n beetje drie jaar na invoering van de WWZ is daar dan de nieuwe “Wet arbeidsmarkt in balans”. Althans: voorlopig gaat het om een wetsvoorstel. Het woord “balans” klinkt bijna te mooi om waar te zijn, en dat is het volgens velen ook.

Verschillende werkgeversorganisaties hebben zich al kritisch uitgelaten over de plannen van minister Koolmees van Sociale Zaken, om de arbeidsmarkt te hervormen. Met de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) wil hij werkenden meer zekerheid bieden.

Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland wordt werkgeverschap hiermee niet aantrekkelijker: “Alle vormen van tijdelijke arbeid worden duurder en in sectoren die hier afhankelijk van zijn onhanteerbaar.”

De plannen van Koolmees werden op 10 april 2018 openbaar gemaakt voor een internetconsultatie. De komende tijd kan iedereen er commentaar op leveren. Doe dat vooral ook!


De nieuwe wet zou per 1 januari 2020 moeten ingaan. Klik hier om overzicht van de voorgestelde maatregelen te vinden. Het zal mij benieuwen. Wordt vervolgd.

Labels

« Terug

Reacties op 'Erwin van Os Advocatuur over wetsvoorstel 'Wet arbeidsmarkt in balans''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018

december

oktober

september

augustus

juli

juni

april

februari

januari