Primeur: eerste slimme laadplein van de regio geopend in Wijk

slim laadpleinzaterdag 21 april 2018 14:14

Onder flinke publieke belangstelling is op vrijdag 13 april het eerste slimme laadplein in de regio Utrecht officieel geopend. Het laadplein is een van de innovatieve producten van de Wijkse firma Van der Sijs, die ook het onderhoud zal doen.

De EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC) gaat het laadplein exploiteren en voorzien van echte EigenWijkse stroom. Financiële bijdragen zijn verkregen van de gemeente Wijk bij Duurstede en het Ondernemersfonds. Het Energiefonds Utrecht heeft een lening verstrekt.

In de komende twee jaar zal EWEC samen met Van der Sijs 50 laadpunten installeren in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. Verwacht wordt dat het aantal elektrische auto’s in Wijk de komende jaren sterk zal groeien.

De belangstellenden keken toe bij de eerste laadsessie van wethouder Hans Marchal, technische directeur Henk Roest van van der Sijs, Pieter de Kort van het Ondernemersfond en Sarida van der Meer van de EigenWijkse Energie Coöperatie. Na korte toespraken van wethouder Marchal, Henk Muis, voorzitter van EWEC en Henk Roest, droeg stadsdichter André van Zwieten een toepasselijk gedicht voor.

Het evenement werd afgesloten in de nabijgelegen Graanschuur.

Labels
Nieuws

« Terug

Reacties op 'Primeur: eerste slimme laadplein van de regio geopend in Wijk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018

december

oktober

september

augustus

juli

juni

april

februari

januari