Duurzaam ondernemen hoog op de agenda van VKV Wijk bij Duurstede

donderdag 06 oktober 2016 12:43

VKV Wijk bij Duurstede is vorig jaar verhuisd naar een gloednieuw bedrijfspand op de Graaf van Lynden van Sandenburgweg 2A in Wijk bij Duurstede. Zo’n verhuizing biedt uiteraard een uitgelezen kans om te kijken naar duurzame toepassingen. Maar ook ruim voor de verhuizing stond duurzaam ondernemen al hoog op de agenda van VKV Wijk bij Duurstede (onderdeel van de VKV Groep).

 

 

 

Bij de VKV Groep hebben we het altijd als onze plicht gezien om zorg te dragen voor Mens, Milieu en de Maatschappij. Dit betekent milieuvriendelijk werken en onszelf blijven afvragen of onze activiteiten de beste combinatie zijn tussen duurzaam en prijsbewust. Om kwaliteit te kunnen leveren werken we in een schone, veilige en prettige omgeving. De nieuwe showroom en werkplaats van VKV Wijk bij Duurstede zijn bijvoorbeeld voorzien van de laatste technieken, een praktische en werkzame indeling en zijn gebouwd met aandacht voor duurzaamheid. Momenteel zijn we met de Gemeente Wijk bij Duurstede in overleg over de plaatsing van zonnepanelen.

 

Bij duurzaam ondernemen wordt vooral gedacht aan milieu eisen en afval scheiden, maar duurzaam ondernemen betekent ook dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt VKV Wijk bij Duurstede zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van diverse goede doelen en projecten. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de donatie aan het Hospice Duurstede ter gelegenheid van de opening van het nieuwe pand.

 

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in een autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van VKV Wijk bij Duurstede staan dan ook schone en zuinige Renault modellen. Bovendien biedt VKV Wijk bij Duurstede diverse volledig elektrische modellen aan zoals de Renault ZOE.

 

Om onze inspanningen op duurzaam gebied meetbaar te maken doen alle vestigingen van de VKV Groep sinds 2013 mee aan het Erkend Duurzaam programma van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) en is de VKV Wijk bij Duurstede inmiddels al ruim 3 jaar op rij een gecertificeerd Erkend Duurzaam bedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam is het bewijs dat VKV Wijk bij Duurstede in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

 

Binnen de VKV Groep is een projectgroep Duurzaam ondernemen aanwezig. Opmerkingen, aanbevelingen of vragen kunt u mailen naar duurzaam@vkvgroep.nl .

 

Interessante links:

 

 

Reacties op 'Duurzaam ondernemen hoog op de agenda van VKV Wijk bij Duurstede'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Sluiten