De OndernemersKrant van Wijk bij Duurstede
2021 editie 1, februari

Sinds zondag is onze omgeving sereen gehuld in sneeuw en ijs. De Dijkstraat lijkt, door de camera van Ali van Vemde, zo uit een sprookjesboek te komen. Deze en andere winterse foto's zijn te vinden op wijksnieuws.nl

Ten eerste

Wat kijken we ernaar uit om jullie allemaal weer te zien! Zodra het kan, zoeken we een fijn café en praten we bij tot in de kleine uurtjes. 

Natuurlijk hebben we ook al nagedacht over andere netwerkbijeenkomsten. Aan plannen geen gebrek. Helaas is er nog geen zicht op wanneer het mogelijk is. We houden nog even vol, binnenkort kunnen we ongetwijfeld de agenda weer gaan vullen. 

Na het verspreiden van de nieuwjaarsattentie in december zijn we overspoeld met bedankjes. Mooi dat het Baburen-bierpakket zo goed in smaak gevallen is.  

Last but not least: heb je goede tips voor collega-ondernemers, wil je sparren over de corona-maatregelen, heb je een hulpvraag? Neem contact op met Hardy of een van de andere bestuursleden. Ondernemersadvies delen we graag. 

Met warme groet,

Het OKW-bestuur

 

Forse uitbreiding steun- en herstelpakket

Het kabinet breidt het pakket voor banen en economie uit met 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal van 2021.

Lees verder

Resultaten 3e ondernemerspeiling impact corona

VNO-NCW Midden deelt de uitkomsten van de 3e Ondernemerspeiling impact corona regio Utrecht, die in november 2020 door 2.089 ondernemers is ingevuld.

Lees verder

'Ondernemen voor Brede Welvaart'

MKB-Nederland en VNO-NCW presenteren hun nieuwe visie. Waar staat ons land in 2030? En wat betekent dat voor ons als ondernemer?

Lees verder

Hardy Smit: update Lokaal en Regionaal Inkopen

Hardy praat ons bij over de resultaten van het project om Lokale en Regionale Inkoop te bevorderen.

Lees verder

Lokaal Retailbelang over Click & Collect en het afsprakenkader

Vanaf 10 februari 2021 is een click en collect-systeem toegestaan in de niet essentiële detailhandel. Lokaal Retailbelang deelt het volledige afsprakenkader hieromtrent.

Lees verder

Werkgeverstesten, een initiatief van VNO-NCW en MKB

VNO-NCW en MKB-Nederland ontwikkelden werkgeverstesten.nl en de bijbehorende teststraat. Het doel is een veiliger werkomgeving en het voorkomen van uitbraken van het coronavirus op de werkvloer.

Lees verder

OKW vacature: word secretaris!

Heb je een aantal uur in de maand beschikbaar en lijkt het je leuk om nauwer betrokken te zijn bij onze leden, de vereniging en actuele ondernemersvraagstukken in onze gemeente?

Naar de vacature

Stand van zaken Ondernemersfonds

Pieter de Kort van het Wijkse Ondernemersfonds praat ons bij over hun doelen en de huidige stand van zaken.

Lees verder

Subsidie voor verduurzaming van bedrijven in de provincie Utrecht

Bedrijven kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie. Niet alleen door energie duurzaam op te wekken, maar ook door energie te besparen. Daarom stelt de provincie Utrecht subsidie beschikbaar voor bedrijven die gezamenlijk willen verduurzamen.

Lees verder

EWEC start binnenkort met realisatie Zonnepark Cothen Zuid

'Als je een zonnepark in je gemeente krijgt, wil je niet dat de ontwikkelaar er met al het geld vandoor gaat. Die parken moeten van ons worden!', zegt Henk Muis, bestuursvoorzitter EWEC.

Lees verder

Update Heel Wijk in de Zon

Met het project Heel Wijk in de Zon werken de gemeente Wijk bij Duurstede, de EigenWijkse Energie Coöperatie, Ondernemerskring Wijk bij Duurstede, Stichting Parkbeheer en de Natuur en ...

Lees verder

Adzaco: Tijd voor de jaarrekening

Of je nu een grote multinational leidt of als freelancer aan de weg timmert, binnnenkort is het weer tijd voor de inkomstenbelasting. Adzaco biedt administratieve ondersteuning.

Lees verder

Erwin van Os over: Compensatie transitievergoeding bij bedrijfsbeëindiging

Alles over het 'Besluit compensatie transitievergoeding bij beëindiging van de werkzaamheden van de onderneming'

Lees verder

SPBW Update februari

Stichting Parkbeheer Bedrijventerreinen Wijk bij Duurstede deelt de stand van zaken van een aantal specifieke thema's, waaronder de recente diefstal van aanhangwagens.

Lees verder

Interview met voorzitter MKB-Nederland, Jacco Vonhof

Ondernemersklankbord interviewde Jacco Vonhof, ooit begonnen als glazenwasser, nu voorzitter van MKB-Nederland.

Lees verder
Nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk de online versie

Deze nieuwsbrief is een uitgave van OKW - www.okw-wbd.nl
Uitschrijven voor de mailing