OKW lezing: 'Help, de FIOD belt aan!'

04/03/20

Deze avond begint met een interessant kijkje in de keuken bij de FIOD, door oud-rechercheur Joost Boersma. Daarna gaan we aan tafel bij Florian!

Op hun website schrijft de FIOD: Wij zijn de opsporingsdienst van de Belastingdienst. We sporen financiële fraude en belastingfraude op. En we bestrijden die. Uiteraard denk je nu 'Fraude? Dat is bij mij helemaal niet aan de orde. Ik doe alles volgens de regels.' Maar juist daarom is het verhaal van Joost Boersma zo'n eye opener. Want wat als de FIOD nou ineens wel voor de deur staat? 

Joost werkte 25 jaar als rechercheur en hulpofficier van justitie bij de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst. Recent ging hij met pensioen, maar stilzitten is niets voor hem. Speciaal voor ondernemers stelde hij de workshop 'Help! De FIOD belt aan!' samen.

Hij geeft deze avond geeft een kijkje in de (geanonimiseerde) FIOD keuken. Hij maakt duidelijk dat de FIOD naast belastingfraude ook financiële fraude opspoort. Hij vertelt over de werkwijze van de dienst bij bijvoorbeeld witwaspraktijken, fiscale fraude en merkvervalsing. 

Het programma is alsvolgt:

17:00 Inloop bij Bistro Florian, Markt 2
18:00 Lezing Joost Boersma, 'Help, de FIOD belt aan!' 
19:00 Diner
21:00 Einde

Voor de gehele avond hoeft geen bijdrage te worden betaald. Wel horen we graag of je komt: aanmelden

« Terug

Reacties op 'OKW lezing: 'Help, de FIOD belt aan!''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.