OKW-leden als eerste uitgenodigd voor inschrijving Regionaal Bedrijfsregister

logo okwdinsdag 23 oktober 2018 11:44

Eindelijk is het zover, we gaan in Wijk bij Duurstede starten met het Lokaal en Regionaal Inkopen door gemeenten, in samenwerking met Zeist en Utrechtse Heuvelrug. Let op, morgen ontvangt u hierover een brief met de aanmeldings-procedure. Hou uw mailbox dus in de gaten.

Al jaren lopen we als OKW te roepen dat de gemeente de lokale economie moet stimuleren. Nu is het zover. Daar zijn we erg blij mee. Samen met de omliggende gemeenten zijn wij gekomen tot een gemeenschappelijke aanpak, gefinancierd door de eerste drie gemeenten, te weten Wijk bij Duurstede; Zeist en Utrechtse Heuvelrug. Er is al serieuze belangstelling uit Bunnik en Houten. Zo kunnen we naast 'Lokaal inkopen' ook het 'Regionaal inkopen' stimuleren.

Het gaat hier om de aanleg van een database van lokale en regionale ondernemers waaruit Wijk bij Duurstede, Zeist en Utrechtse Heuvelrug kunnen putten, zodat deze in de toekomst zoveel mogelijk gaan werken met ondernemers uit de buurt. Ons is gevraagd om als eerste te starten met het vullen van deze database, wat wij als OKW graag doen. Aansluitend aan deze pilot volgen Zeist en Gemeente Heuvelrug.

Morgen ontvangt u een mail van ‘Team Regionaal Inkopen' met het verzoek uw bedrijfsgegevens in te voeren. Dit is uiteraard niet verplicht, maar zeker aan te raden wanneer uw bedrijf van meerwaarde kan zijn voor gemeentelijke klussen.

Lukt het een ambtenaar toch niet om een ondernemers binnen de eigen gemeente te vinden, dan kan hij de vraag automatisch doorzetten naar de omliggende gemeenten. Dan praten we over 'Regionaal inkopen'. Deze aanpak is gerealiseerd vanuit het gezamenlijk overleg in Q4-verband.

In de toekomst, na bewezen succes, willen wij deze database ook openstellen voor de plaatselijke ondernemers die zaken graag onderbrengen bij lokale/regionale collega-ondernemers.

Kortom, wacht de mail van woensdag af en vul direct uw gegevens in. Er wordt een account voor u aangemaakt zodat u altijd uw gegevens aan kunt passen. Geef bij het invullen van uw gegevens duidelijk aan wat de kernactiviteiten van uw bedrijf zijn, zodat de gemeenteambtenaar u via de zoekmodule snel weet te vinden. Uiteraard bepaalt uiteindelijk de ambtenaar met wie de gemeente in zee gaat op basis van kwaliteit, zekerheid, planning en prijs.

Ik wens u veel succes toe in het zaken doen met de plaatselijke en regionale gemeenten.

Groet,
Hardy Smit
Voorzitter Ondernemerskring Wijk bij Duurstede

Labels
Nieuws

« Terug

Reacties op 'OKW-leden als eerste uitgenodigd voor inschrijving Regionaal Bedrijfsregister'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018

december

oktober

september

augustus

juli

juni

april

februari

januari