Biga Groep kiest voor nog minder CO2 door zonnepanelen

woensdag 10 mei 2017 12:45

Op 20 april startte het installatieproject met de installatie van 170 zonnepanelen op het dak van het sociaal werkbedrijf Biga Groep op de Thorbeckelaan in Zeist. Green Recovery werkt bijna drie dagen aan de installatie. De mannen van de technische dienst van Biga Groep helpen hierbij.

 

 

De keuze voor zonne-energie was voor Biga Groep snel gemaakt. Manager beheer Erik Ronk is enthousiast over dit project: ‘Deze duurzame en milieuvriendelijke oplossing sluit naadloos aan bij onze maatschappelijke opdracht. Het menselijke deel staat natuurlijk centraal in ons bedrijf maar de keuzes op het gebied van milieu staan ook hoog in het vaandel bij ons sociaal werkbedrijf. Gemeente Zeist ondersteund duurzame initiatieven.

 

Financieel voordeel

We hebben al veel maatregelen genomen om CO2 te besparen. We scheiden ons afval zoveel mogelijk en we hebben in 2013 alle TL verlichting omgebouwd naar hoogfrequent. De keuze voor zonne-energie biedt ons naar verwachting ook een financieel voordeel op langer termijn. De installatie levert 40.000 Kwh per jaar op. De toegekende SDE subsidie helpt natuurlijk ook. Met de SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland, daar maakt Biga Groep graag gebruik van.

 

Biga Groep is een social enterprise en onderneemt met een maatschappelijke missie. Voor vijf gemeenten begeleiden zij medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk. Biga Groep geeft maatschappelijk verantwoord ondernemen een gezicht.

 

Green Recovery installeert de zonnepanelen op het dak van Biga Groep. Van links naar rechts Henk, Dimitri en Jeffrey. Foto: Marco Krul.

Sluiten