MARIËNHOEVE en ZONNEPANELEN voor HUURDERS VOLKSBELANG

donderdag 06 oktober 2016 13:21

ZONNEPANELEN voor HUURDERS VOLKSBELANG 

Samen met Volksbelang gaat de EigenWijkse Energie Coöperatie er voor zorgen dat ook huurders mee kunnen profiteren van gratis zonne-energie. In de gemeente zijn 2000 huurwoningen. In totaal kan het de komende jaren gaan om de plaatsing van ruim 15.000 zonnepanelen. Het werk zal voor het grootste deel lokaal aanbesteed worden.

Net voor de zomer is een convenant getekend waarbij de EigenWijkse de zonnepanelen gaat leveren voor de hoogbouw en Wocozon de zonnepanelen voor de eengezinswoningen. Huurders kunnen binnenkort aangeven dat ze mee willen doen. De kosten van deelname zijn lager dan het financiële voordeel van de zonnepanelen. Per jaar houdt de huurder, bij 10 zonnepanelen, er rond de € 80 aan over. 



MARIËNHOEVE

Sinds begin 2016 is projectleider Tineke Weide bezig met het op de rails zetten van een grootschalig zonnestroomproject: Sportpark Mariënhoeve. Het betreft een uniek project, waarbij leden, inwoners en sporters in Wijk bij Duurstede binnenkort kunnen participeren door bijvoorbeeld het kopen van zonnedelen of het afnemen van stroom. Inmiddels is het project voor een zonnestroominstallatie van 495 kWp. al ver uitgewerkt en zullen de EigenWijkse Energie Coöperatie, de gemeente en de Stichting Wijksport de intentieverklaring ondertekenen om het project daadwerkelijk te realiseren.  Stedin heeft reeds offerte uitgebracht om de benodigde  zware aansluiting op het elektriciteitsnet te maken. Want de stroom van 1891 zonnepanelen vergt een dikke kabel waar meer dan 700 Ampère doorheen moet als de zon flink schijnt.

Mariënhoeve belooft een project te worden waar inwoners van onze gemeente met een heel interessant rendement in kunnen deelnemen. Ook dit project zal, als het maar even kan, lokaal aanbesteed worden.

Als je belangstelling hebt kan je dat alvast kenbaar maken: via de website of per email.

Sluiten