Bedrijventerreinen beveiligd

maandag 29 augustus 2016 12:37

In juni zijn de camera's vervangen. En er zijn kentekencamera's geplaatst. Ook zijn er detectielussen vervangen.

De  veiligheid op de bedrijventerreinen Broekweg en Langshaven is in juni weer vergroot. Toen zijn namelijk de oude, analoge, camera's vervangen door nieuwe digitale dome-camera's. Ook zijn er bij de ingangen Molenvliet en Vogelpoelweg kentekenregistratiecamera's geplaatst zodat al het inkomende en uitgaande verkeer wordt geregistreerd. 

Door de ontwikkelingen van camera-technologie waren de analoge camera’s achterhaald qua techniek. Ook waren ze aan slijtage en onderhoud onderhevig waardoor het niet verantwoord was om ze in bedrijf te houden.  

De huidige, nieuwe, camerabeelden zijn zeer scherp van kwaliteit (ook s’ nachts) en zo ontstaat er een goed inzicht van de voertuigen die de  bedrijventerreinen op- en afrijden en kan er gericht actie worden ondernomen bij calamiteiten.

Het project is uitgevoerd dankzij het ondernemersfonds Wijk bij Duurstede met  co-financiering vanuit de SPBW.

De slagboom op de Vogelpoelweg is enige tijd buiten dienst geweest omdat de detectielussen, die de slagboom aansturen, lek waren. Deze detectielussen liggen onder het wegdek en zorgen ervoor dat de slagboom open gaat (en blijft) als u 's nachts het bedrijventerrein Broekweg wil verlaten.  Het wegdek op de Vogelpoelweg moest hiervoor open gebroken worden. Inmiddels functioneert de slagboom weer naar behoren.
Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de detectielussen op de Molenvliet ook op korte termijn vervangen zullen moeten worden. 

Sluiten