Optimalisatie beveiliging bedrijventerreinen Wijk bij Duurstede

donderdag 16 juni 2016 19:55

Op de bedrijventerreinen Broekweg & Langshaven zijn de beveiligingscamera’s vervangen door nieuwe digitale camera’s. Tevens zijn er 3 nieuwe kentekenregistratie- camera’s geplaatst bij de slagbomen op de Molenvliet en de Vogelpoelweg.

Sinds 2011 zijn de bedrijventerreinen Broekweg & Langshaven beveiligd met behulp van beveiligingscamera’s. Dit heeft het aantal calamiteiten op de bedrijventerreinen aanzienlijk verminderd en de veiligheid vergroot. Ondanks de dalende criminaliteitscijfers is het analoge systeem nu toe aan verdere uitbreiding, gedeeltelijke vervanging en optimalisering. 

Door de ontwikkelingen van camera- en beveiligingstechnologie, zijn de analoge camera’s achterhaald qua techniek. Bovendien waren ze dermate aan slijtage en onderhoud onderhavig dat het niet verantwoord was om ze in bedrijf te houden. Daarom is besloten over te gaan tot vervanging van de camera’s naar moderne digitale camera’s. In goede samenwerking met de deeladviesraad van het gebied Bedrijventerreinen Wijk bij Duurstede is deze optimalisering tot stand gekomen. Het project kan voornamelijk uitgevoerd worden dankzij het ondernemersfonds Wijk bij Duurstede met co-financiering vanuit de SPBW.


Er is gekozen voor zgn. dome-camera’s; dit zijn bolvormige camerahuizen waarin de camera beweegt zonder dat je aan de buitenkant ziet waar ze heen kijken. Meerdere malen per uur veranderen ze van kijkrichting, zodat de gehele omgeving bewaakt wordt. Tevens worden de straalverbindingen tussen de camera’s en de server alsook de software vernieuwd.
Bij de in- en uitgang van de bedrijventerreinen zijn kentekencamera’s geplaatst: twee op de Molenvliet voor het inkomende en uitgaande verkeer, en één bij de slagboom op de Vogelpoelweg die zowel het inkomende als het uitgaande verkeer registreert . Tezamen met de zeer scherpe camerabeelden (ook s’ nachts) ontstaat er een goed overzicht van de voertuigen die de bedrijventerreinen op- en afrijden en kan er gericht actie ondernomen worden bij calamiteiten.
Door deze optimalisatie van het huidige beveiligingssysteem ontstaat er een grotere veiligheid op de bedrijventerreinen, waarbij de opvolging van voertuigen en verdachte personen bij calamiteiten sterk verbeterd wordt voor Politie en Justitie. Een zaak waar alle ondernemers baat bij hebben!

Reacties op 'Optimalisatie beveiliging bedrijventerreinen Wijk bij Duurstede'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Sluiten