Raadsleden op werkbezoek bij Reinaerde en Arte Viva

donderdag 07 april 2016 13:03

De gemeente heeft sinds vorig jaar de taak mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag te helpen. Om meer voeling te krijgen met de praktijk van deze sociale vernieuwing bezochten raadsleden en ambtenaren van de gemeente op 11 maart ’16 Reinaerde en Arte Viva.

 

Op het bedrijventerrein in Wijk bij Duurstede is Reinaerde Arbeidscentrum gevestigd. Reinaerde is een zorgorganisatie die mensen met een beperking ondersteunen in hun welzijn, participatie en in samenwerking met anderen. Zij bieden de cliënten een beschutte arbeidsplaats met mogelijkheden mee te werken bij bedrijven, om zo mee te participeren op o.a. het industrieterrein. De bedrijven die werk aanleveren zitten letterlijk om de hoek; zo ook Arte Viva.

Arte Viva is een Wijks bedrijf en gespecialiseerd in het ontwikkelen en distribueren van producten op het gebied van kinderveiligheid. De hoekbeschermers en deurstrippen maken de leefomgeving van kinderen veiliger en deze producten van Arte Viva worden toegepast bij kinderdagverblijven, ziekenhuizen, scholen, zorginstellingen etc. Met name de deurstrippen ter voorkoming van vingerbeknelling worden verkocht in meer dan 65 landen.

Sociaal ondernemen

Activiteiten, zoals verpakken, inpakken en tape aanbrengen op de strippen, brengt Arte Viva naar volle tevredenheid onder bij Reinaerde, waardoor een maatschappelijke meerwaarde wordt gecreëerd. Deze samenwerking leidt tot een wederzijds voordeel op commercieel en sociaal gebied.

De groei van Arte Viva gaat door. Om de groei de baas te kunnen, is Arte Viva plannen aan het maken voor de bouw van een nieuw bedrijfspand. Reinaerde wordt bij deze nieuwbouwplannen betrokken. Om in de toekomst kortere lijnen te hebben en het sociaal ondernemen met Reinaerde uit te breiden, zou huisvesting in één bedrijfspand een perfecte situatie zijn.

   

 

Sluiten