AEGIR-Marine opent nieuwe Propulsion Workshop, R&D-centrum en AEGIR Academy

dinsdag 31 oktober 2017 15:13

Nieuwbouw basis voor doorgroei maritieme service-expert

AEGIR-Marine opende in september 2017 nieuwe Propulsion Workshop, R&D-centrum en AEGIR Academy

AEGIR-Marine heeft zijn nieuwe Propulsion Workshop, R&D-centrum en AEGIR Academy feestelijk geopend. De expert in schroefafdichtingen en service aan voortstuwingssystemen deed dit met een seminar getiteld: ‘Exploring The Future Of Services’. Op het evenement waren beide dagen zo’n 400 klanten en relaties aanwezig. Astronaut André Kuipers, Tjapko Poppens, burgemeester van Wijk bij Duurstede, en de eigenaren van AEGIR-Marine, Ruud Muis en Hans Dekker, verrichtten samen de openingshandeling. DNV GL overhandigde de Workshop Approval Certificering voor de nieuwe Propulsion Workshop en lanceerde AEGIR-Marine zijn eigen ontwikkelde, merkonafhankelijke en hyper robuuste seal.

 

Dutch Dream

Burgemeester Poppens van Wijk bij Duurstede noemde in zijn speech het verhaal van AEGIR-Marine een ‘Dutch Dream’. Daarnaast roemde hij de groei van het bedrijf, dat in 2000 startte en inmiddels 120 medewerkers heeft. Ook memoreerde Poppens dat AEGIR-Marine de winnaar is van de eerste Wijkse Entrepreneur Award en roemt de burgemeester dat het bedrijf meer is dan een leverancier van schroefafdichtingen. In het bijzonder de nauwe samenwerking met diverse technische universiteiten in Nederland en het opzetten van innovatieve onderzoeksprojecten. Ook het opzetten van een eigen ‘Academy’ staat symbool voor de ambities van AEGIR-Marine. Lokale overheden, zo vertelde Poppens, kunnen veel leren van de slogan van AEGIR-Marine: ‘lever meer dan je belooft’.

 

Kennis samenvoegen

André Kuipers gaf een indrukwekkende presentatie over zijn bijzondere reis naar en verblijf in ruimtestation ISS. Hij sprak over de focus op veiligheid, de enorme marges die de ruimtevaart hanteert. “80 procent van de software wordt nooit gebruikt, maar je moet wel weten hoe het werkt”. Daarnaast sprak hij over de continue innovatiedrang, de eisen die gesteld worden aan de flexibiliteit van astronauten en de noodzaak van het samenvoegen van de kennis van verschillende disciplines. Dit is volgens hem vergelijkbaar met de maritieme wereld.

 

Focus op veiligheid

Het seminar werd naast André Kuipers en burgemeester Poppens, opgeluisterd door gastsprekers Karin Orsel, CEO MF Shipping Group en Simon Zielonka, Fleet Director van Royal Caribbean Cruises. Thema’s in hun presentaties waren durf, ondernemerschap, veiligheid, service en innovatie. Zielonka sprak over de extreme focus op veiligheid en dus onderhoud. Dat is ook nodig, de 23 schepen van het bedrijf kunnen elk tussen de twee- en drieduizend passagiers vervoeren. Om de veiligheid te garanderen, maakt Royal Caribbean Cruises steeds meer gebruik van big data en data-analyse.

 

Beheersbare groei

Karin Orsel staat aan het hoofd van een rederij die de afgelopen 23 jaar stormachtig is gegroeid van zes naar 58 schepen. Zij is tevens voorzitter van de International Shipowners Association en is in het bezit van een eredoctoraat aan de Maritime Academy Massachusetts, in de Verenigde Staten. Orsel’s bedrijf groeide, ook tijdens de crisis. “Groei is goed, maar het moet beheersbaar blijven”, gaf zij AEGIR-Marine mee. “Groei is bij ons geen gevolg van geluk, maar van ondernemerschap.” Het zien van marktkansen, heeft volgens haar te maken met en actieve en proactieve houding: “alles houdt verband met elkaar, je moet boven op innovaties en ontwikkelingen zitten in deze sector.” Daarnaast vindt zij angst een slechte raadgever. In plaats van inspecties te vrezen, verwelkomen wij ze. Wij zijn de enige rederij waar inspecties 24x7 kunnen plaatsvinden.”

 

Augmented Reality

Naast speeches waren er in de nieuwbouw van AEGIR-Marine inspirerende product- en servicedemonstraties opgezet. Waaronder een Augmented Reality-demonstratie en de mogelijkheid om zelf een boegschroef te repareren met een HoloLens. AEGIR-Marine onderzoekt continu hoe nieuwe technieken het serviceniveau kunnen verhogen. Het bedrijf heeft twee applicaties laten bouwen door, die ook nog eens in te zetten zijn voor trainingsdoeleinden. Daarnaast was er een testopstelling van doctoraal studenten Stefan Lampaert van de TU Delft en Xavier Borras Subirana van de TU Twente. Beiden doen bij AEGIR-Marine onderzoek naar hydrostatische lagers en het verminderen van slijtage.

 

Eerste merkonafhankelijke afdichting

Tijdens de opening lanceerde AEGIR-Marine zijn eigen ontwikkelde, merkonafhankelijke en hyper robuuste seal. Dit is de eerste merkonafhankelijke afdichting met een officiële certificering van classificatiebureaus Lloyd’s Register en American Bureau of Shipping (ABS) op onderdeelniveau. Johan van de Loenhorst, projectmanager bij AEGIR-Marine, kreeg het certificaat officieel uitgereikt. De seal is ontwikkeld door de eigen R&D-afdeling van AEGIR-Marine.

 

Quote

“De maritieme sector is enorm in beweging. Midden in deze stormachtige tijden heeft AEGIR-Marine zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een wereldspeler in service engineering. De groei danken wij aan de continue focus op service, kwaliteit, flexibiliteit en innovatie”, aldus Ruud Muis, eigenaar van AEGIR-Marine. “Met de opening van ons nieuwe pand hebben we met onze relaties stilgestaan bij het succes van ons bedrijf en hoe we onze service in de toekomst nog verder kunnen verbeteren. Dit moment hebben we groots gevierd.” 

 Over AEGIR-Marine

AEGIR-Marine is een full-service provider voor schroefafdichtingen en aandrijfsystemen voor de maritieme industrie. Het bedrijf biedt diensten van hoogwaardige kwaliteit voor zowel schepen als scheepseigenaren. AEGIR-Marine is in 2000 opgericht. Sindsdien slaagde het bedrijf erin om wereldwijd een belangrijke leverancier te worden van merkonafhankelijke reserveonderdelen en -diensten voor alle grote aandrijfsystemen van schepen.

 

Momenteel heeft AEGIR-Marine 120 mensen in dienst. Het bedrijf werkt wereldwijd met 43 gespecialiseerde service engineers en met een pool van dertien propulsion engineers en vijftien stern tube seal specialisten.

 

Het hoofdkantoor van AEGIR-Marine is gevestigd in Wijk bij Duurstede, Nederland. Het bedrijf heeft ook kantoren in Namibië, Singapore, China en de VS. Daarnaast werkt AEGIR-Marine samen met een netwerk van professionele agenten. Van Canada tot Chili, van Japan tot Frankrijk. Meer informatie is beschikbaar via www.aegirmarine.com.

 

Sluiten