Kapotte slagbomen door de wet van Murphy

vrijdag 22 december 2017 14:47

De camera's hangen inmiddels, alleen met de slagbomen wil het nog niet vlotten. Hoe zit het nu precies met de beveiliging van het bedrijventerrein? Stichting PBW praat je bij.

De slagboom op de Molenvliet staat al een hele tijd open. Eerst was hij eraf gereden en nu staat hij open. Dat komt door de wet van Murphy. Hoe dat zit? U leest het hier. Enige tijd geleden is er een aanrijding geweest met de inrijslagboom op de Molenvliet. Eerst was de slagboom er volledig afgereden en kapot maar hebben wij hem provisorisch er weer op laten zetten; binnen een dag werd de slagboom er weer afgereden, omdat hij niet gezien werd.

Vervolgens trad de wet van Murphy in werking en ging er van alles, buiten onze schuld, mis. Onderdelen werden op het verkeerde adres bezorgd en waren vervolgens ‘kwijt’; sleutels van de slagboomzuil raakten kwijt; sneeuwval waardoor reparaties aan andere slagbomen uitliepen waardoor er nieuwe afspraken voor onze slagboomreparatie gemaakt moesten worden; tenslotte verkeerd geleverde verlichting en in deze maand is de levering ervan lastig.

We hebben er alles aan gedaan, gebeld etc. om de slagboominstallatie gereed te krijgen. Nu is het wachten op de nieuwe (rode) verlichting, die op de slagboom gemonteerd moet worden en absoluut noodzakelijk is voor de levensduur van de slagboom.

Slagboom Vogelpoelweg
De slagboom op de Vogelpoelweg staat ook open. Deze wacht op een compleet nieuw binnenwerk; doordat iemand deze (lange) slagboom met brute kracht omhoog geduwd heeft en daarna de slagboom met een touw heeft vastgebonden, is het gehele binnenwerk (onherstelbaar) beschadigd. Wij kunnen op de beelden zien dat iemand het doet maar we (her)kennen deze persoon niet, waardoor we de schade (meer dan € 1.200) niet op zijn verzekering kunnen verhalen. Ook hier wachten wij op levering van een nieuw motor, en dat kost tijd. Zeker in deze periode van vrije dagen en moeilijke logistiek.



Met klem vragen wij u de slagbomen NIET met de hand omhoog te duwen maar in geval van storing 06-81.24.41.08 te bellen of de Fruitmasters te waarschuwen, zodat de slagboom met de daarvoor bestemde knop bediend kan worden. De intercom is buiten gebruik.

Camera’s
Alle camera’s zijn nu gemonteerd en daardoor ‘zien’ we nu alle straten van de bedrijventerreinen. inclusief die op de Langshaven. Bij de ingangen van de bedrijventerreinen hangen kentekenherkenningscamera’s waardoor we – indien nodig – kunnen nagaan wie er met de auto onze bedrijventerreinen zijn opgegaan. Een veilig gevoel. Een en ander is mogelijk gemaakt door een goede samenwerking tussen het Ondernemersfonds, de gemeente Wijk bij Duurstede en de SPBW.



We zijn er trots op!

Sluiten